Lakásfelújítás-gyorsan: Tippek, ötletek, teljes körű családi, panel, lakások felújításához.

Mi is fontos a lakásfelújítás során, ami egyaránt a panel, családi, polgári lakásokra is vonatkozik.?

Amikor nekikezd keresgélni a több száz, ezer lakás felújítással foglalkozó cégeket, először is kérdezze körbe ismerőseit akik esetleg már újítottak a közel múltban. Nem talál ismerősei között akkor keresgéljen fórumokon, közösségi oldalakon mert ott esetleg vissza jelzést is talál a cég munkájáról.

Következő az, hogy tudnia kell, hogy milyen munkálatokat szeretne elvégeztetni a kiválasztott céggel. Ugyanis ha csak részleges lakás felújítást tervez akkor lehet, azért lesz kicsit drága a munka díj, mert nem igazán éri meg a cégnek oda menni és megcsinálni.

Ezért keressen olyan csapatot aki részleges lakás felújítást is vállal.

Lehet úgy keresgélni lakásfelújítás-gyorsan, Budapesten, garanciával, Családi ház, régi bérű lakások felújítása. Sorolhatnám, de előre senkinek nem tudom az igényét, elképzelését.

Érdemes olyan csapatot kerecseni akivel jól tudnak kommunikálni rálát az elképzeléseire, és nem egy összegben vállalja a munkálatokat. Ugyanis akkor már nincs ingyenes árajánlat, érdekek a munka precíz kivitelezésére.

Kérjen részletes árajánlatot több cégtől, ugyanis nagyon nagy az árkülönbség.

Nem minden esetben az olcsó munka végzés és anyagok a jók mert az a kivitelezés, és a tartós állapotot is csökkentheti

Néhány fontos dolog amit érdemes betartani.

1.Minden estben jegyezzük fel, hogy mit is szeretnénk átalakítani felújítani.

2. Legyen pontos méretezésünk (terv rajzunk) a helyiségekről, 

hogy átláthatóak legyenek a dolgok a költség vetésnél.

3. Tervezéskor kérje ki szakembereink ingyenes véleményét szak tanácsát, 

ugyanis a költségek minimalizálása érdekében ez sem elhanyagol ható.

4. A vásárolt tételekről is vezessünk egy külön mappát ugyanis így a legkönnyebb követni kiadásainkat,

 valamint a számlák megőrzése a garanciák miatt is fontos.

5. Az elvégzett munkálatokat ellenőrizze, valamint, hogy minőségileg megfelel-e az Ön elvárásainak.

Ami nagyon fontos: Soha ne fizessen előre munka díjat, mi sem kérünk. Minden esetben csak az elvégzett munka arányában haladjon a kifizetésekkel.

 

 

Panel lakás ötletek.

Lehet egy panel lakást világítással, színekkel, valamint egyes panellakásokban ahol engedélyezik térnöveléssel is.A panel lakásokban a megvilágítás a legnehezebb. Ugyanis a villany vezetékeket nem lehet bevésni a falakba, mint hagyományos régi bérű lakásokban. A gépészettel hasonló a helyzet a panel lakásokban, mivel a kicsi helyiségekben adottak a dolgok. Viszont ezt is lehet kompenzálni, már aki szereti az épített zuhany tálcát. Én azért szoktam javasolni az épített tálcát mert sokkal esztétikusabb, és a méreteit saját maga a tulaj határozza meg. Építettünk olyan panel fürdőszobát amibe elfért a zuhany tálca, mosógép, WC, és még egy kéz mosó is kapott helyet. Mindezt kényelmesen elosztottuk. Viszont a panellakásokban a gépészet (vízszerelés) a legtöbb esetben szerelő falat igényel, mivelhogy a falakba nem lehet elhelyezni az új rendszert. Ezeket a szerelő falakat mi padkának nevezzük és olyan felépítést szoktunk csinálni, mind ha szándékosan került volna oda. Valamint úgy építsük meg ezeket a padkákat, hogy egész csempére legyen kiosztva. Ezzel is növelve az esztétikai képet.

Ezért javasolnám azt, hogy mielőtt belekezd panellakása felújításába kérje mindenképpen szakembereink tanácsadását, véleményét ami szintén ingyenes, és nem kötelezi Önt semmire.

Lakásfelújítást kezdjük lomtalanítással.

Érdemes ezzel kezdeni mert a felújítás során a felesleges dolgok csak útban vannak, sérülnek, és az csak a végén kidobásra vár. Érdemes mérlegelnünk, hogy mik is azok a dolgok amire szükségünk lehet a felújítás során, után, mert a hasznos dolgokat érdemes egy olyan helyen tárolni ahol nem sérülhet meg, és utána még használhatók lesznek

Lakásfelújítás saját kezűleg.

Mai napjainkban erre is van lehetőség, viszont vannak határok amit már szakemberre kell bízzunk. Leginkább a befejezéseknél tudjuk saját kezűleg megoldani olyan dolgokat mint PL: bútorok össze szerelése, kisebb munkálatok amik nem járnak veszéllyel mint a villany szerelés. Saját magunknak megoldható a dekorációk elhelyezése, valamint az olyan dolgok amik személyes dolgok, és a megbízott csapatra nem tartozik. Volt rá példa, hogy a megrendelő egy erős fizikumú férfi volt, és átvállalta volna a lakás nagy részének a bontási munkálatait. Ezzel nem is lett volna gond ha az második napon nem telefonált volna, hogy nem bírja folytassuk a munkálatokat, mert ez nem is olyan egyszerű. Viszont vannak olyan kreatív megrendelők akik nagyon sok mindent megoldottak saját erőből.

Olyanra is volt példa, hogy sürgős volt a lakásfelújítás befejezése, és a tulajdonos szó szerint részt vett a burkolási munkák befejezésében. Ezt ő jó néven vette és azt mondta amikor kész lettünk, hogy jó érzés volt velünk dolgozni, mert így elmondhassa azt a tényt, hogy ő is részt vett a lakásfelújításban.

Hogyan is szigeteljük, burkoljuk tusolónkat?

Első sorban arra törekedjünk a szigetelésnél (folyékony fóliánál), hogy sima egyenletes, pormentes felületre vigyük fel.

Ez azért is fontos, mert ha poros a felületünk akkor csak bizonyos ideig marad meg rajta, és ezt követően a burkoló lappal együtt fog elválni.

Miután leszigeteltük a kívánt felületet, persze leellenőrizve magunkat, hogy egyenletesen és lyuk mentessen dolgoztunk.

A száradási idő után burkolhatunk is.

Burkoláskor ügyeljünk arra, hogy a fogazott glett vassal ne sértsük meg szigetelésünket, mert az egy áztatási forrásunk lehet.

Amennyiben sikerült leburkolnunk a felületünket ezek után a fugázási, esetleg szilikonozás következik.

Fugázásnál ügyelve arra, hogy ne maradjanak még apró kis lyukak sem.

Ettől függetlenül, hogy szép lett a fugázásunk figyelve a szilikonozásra  is, hogy ott sem maradjanak lyukak.

Ha mindezt szem előtt tartsuk akkor nem kell számítanunk a leázástól és esetleges újra bontástól.

 

 

Burkolás gipsz kartonra.

 

Először is hogyan ragaszuk a gipsz kartont a falra?

Minden esetben meg kel győződjünk arról, hogy mennyire stabil az a fal rész ahová ragasztani szeretnénk.Ugyanis gyenge, poros, laza felületre nem érdemes, mert lefog válni róla.Gyenge, poros felületet távolítsuk el, aztán megfelelő alapozó anyaggal kezeljük. le. Ha szükséges akár többször is.Kezelés után lehet ragasztani, saját gipsz karton ragasztójával.Ennél a résznél figyelni kell arra, hogy a kartont függőbe, és vízszintesen is ellenőrizzük.Ugyanis ez az alapja az egész munkánknak.Mert ha nincs vízszint, és függőnk, akkor az a következő fázisnál megmutatkozik. PL. Burkolás, tapétázás, de bármi ami megköveteli ezt.

 

 

 Kádár Gyula 06/20-214-3112

 

         www.facebook.com/www.lakasfelujitasgyorsan.hu/?ref=aymt_homepage_panel

 

Ingyenes árajánlat kérő

Kérem írja le a tervezett mukálatokat.Budapest területén kerület megjelőléssel. Köszönöm.

 

 

 

Épített zuhany

Épített zuhany

Épített mosdó pult

Épített mosdó pult

Csempére csempét.

Csempére csempét.

Berendezve

berendezve

 

 Csempe burkolatok

csempe burkolatok

 

Elérhetőség

lakasfelujitasgyorsan.hu

Budapest

Központi szám: Kádár Gyula 06/20-214-3112


Közösségi oldalaink


 

Teljes körű lakásfelújítás gyorsan. Ötletből a valóságig. 06/20 214-3112

Powered by Webnode